Medlemmer inviteres til stjernekig

Foto: Toke Brødsgaard, Nuuk, Grønland. Klik på fotoet og se planeten Jupiter, den klareste af stjernerne og th. for den klare planet, de åbne stjernehobe Syvstjernen, som ligner en miniatureudgave af Karlsvognen , og den V – formede formation, Hyaderne, som i vikingetiden var kendt som Fenrisulvens Gab.

Thor tøjrer Fenrisulven. Kilde: Wikipedia

Under Hyaderne ses en bue af stjerner. Buen markerer det skjold, som Orion holder, Han er på vej op over horisonten. Bemærk også, at Tyrens hovedstjerne, Tyrens røde øje, Aldebaran, ligger i indgangen til ulvegabet, uden at have slægtskab med dæmonen eller Hyaderne. Tv. for Jupiter ses stjernebilledet Kusken med hovedstjernen Capella, den nordlige stjernehimmels 4. klareste stjerne. Få nærkontakt til sceneriet gennem teleskoperne i observatoriet.

Åbent for nye og gamle medlemmer på NOVA´s  observatorium, Gurrevej 90 i Helsingør, torsdag d. 25. oktober 2012 kl. 19.30.

Medlemskab nødvendigt.

Hvis du vil deltage i arrangementet, så skynd dig at melde dig ind i NOVA. Tryk på medlemskab øverst på forsiden og følg proceduren. Medlemmer skal tilmelde sig på: formand@nova-astronomi.dk

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s