Foredrag med Martin S. Sloth: Var der noget før Big-Bang?

Den 29. januar 2013 kommer Martin S. Sloth forbi Toldkammeret (kl 19.30) og holder foredraget, “Var der noget før Big-Bang?“. Læs foromtale her:

Var der noget før Big-Bang?

– ved lektor, Ph.D. Martin S. Sloth, SDU-CP3/DIAS, Syddansk Universitet, Odense.

Modellen for universets udvikling er baseret på iagttagelser af universet, som det fremtræder i dag. Bjergarternes lagdeling, radioaktive isotopers henfald, rødforskydning af lyset fra fjerne stjerner, som fjerner sig med accelererende hastighed, Einsteins relativitetsteori, atomteori og meget andet. Et kompleks, der på begrundet måde resulterer i, at universet begyndte ved Big-Bang, hvor alle forudsætninger var samlet i et punkt, og hvor vor tid begyndte.

Ofte har det været kættersk at spørge, om der var noget før Big-Bang, eller om der har været, kan være eller er universer med andre forudsætninger end dem, der gælder for vores. – Der er intet i den værende model, der forhindrer, at dette kan være tilfældet, og at den eksisterende model for universet bliver et element i en større sammenhæng.

Martin S. Sloth vil indledningsvis præsentere, hvad vi ved om universets oprindelse tilbage til Big-Bang og derefter komme ind på, hvad vi ikke ved om, hvad der kom før Big-Bang.

Martin S. Sloth er lektor ved SDU-CP3/DIAS. DIAS står for Danish Institute for Advanced Study, mens CP3 betyder: Centre for Particle Physics Phenomenology. CP3 blev etableret i 2009 med en bevilling fra forskningsrådet og med det formål at forske i de områder, der i dag ligger uden for det eksisterende teorigrundlag.

Denne foromtale er udarbejde af Ole Nymann (NOVA) og Martin S. Sloth.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s