NOVANYT Fredag d. 20. september 2013

Kære NOVA-medlem,

Niels Bohrs Atommodel

Det næste foredrag i NOVA er tirsdag den 8. oktober 2013, hvor John Renner Hansen vil holde foredrag Bohrs Atommodel – substans eller egenskaber?. Foredraget finder sted i Toldkammeret kl 19.30.
Læs Abstract på NOVA’s hjemmeside: https://novastronomi.wordpress.com/2013/09/19/abstract-til-foredrag-om-niels-bohrs-atommodel/

Mere om Niels Bohrs atommodel

2013 er året hvor Niels Bohrs atommodel fylder 100 år, hvilket selvfølgelig er en af hovedårsagerne til at vi i NOVA har valgt at have et foredrag om netop dette emne i år.

I anledning af jubilæumsåret, så har Niels Bohr Institutet også organiseret en række arrangementer: http://bohr2013.nbi.ku.dk/kalender/ Bl.a. vil nobel-pris modtageren, David Gross, komme til København for at holde foredrag.

Det astronomiske ur i Prag

For nyligt havde jeg muligheden for at se det astronomiske ur i Prag:

Det astronomiske ur i Prag

(Se stor version af billedet her: https://novastronomi.files.wordpress.com/2013/09/novaprag.jpg ) Uret, der stammer fra år 1410, er yderst avanceret, idet det kan vise både Solens og månens akutelle position og tidspunktet for Solopgang.

Hvis man er ekspert, så skulle det angiveligt også være muligt at se hvad klokken er på uret. Hvis der er nogen der kan gætte hvad klokken er, så send en mail til novanyt med dit svar.

Amatører fotograferer ildkugler på Jupiter

Henrik Rosenørn, som er redaktør på astronomibladet.dk og i øvrigt er tidligere medlem af NOVAs bestyrelse, har skrevet denne artikel om ildkugler på Jupiter:

http://astronomibladet.dk/aktiv-astronomi/astrofoto/amatorer-fanger-ildkugler-pa-jupiter.html

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s