NOVANYT Fredag d. 4. oktober 2013

Kære NOVA-medlem,

Foredrag om Kvantefysikkens udvikling med Niels Bohr som hovedarkitekt

Tirsdag den 8. oktober 2013 afholder John Renner Hansen foredrag i NOVA om Niels Bohrs atommodel. Foredraget finder sted i Toldkammeret kl 19.30. Læs abstract her: https://novastronomi.wordpress.com/2013/09/19/abstract-til-foredrag-om-niels-bohrs-atommodel/
NOVAs observationsgruppe

Observationsgruppen har holdt sit første møde. 6 ud af 8 tilmeldte havde mulighed for at deltage. Mødet var rigtig positivt i en god ånd, så vi fastsatte straks næste mødedag til søndag den 6. oktober kl. 19.30 i Borsholm. Alle interesserede er velkomne til at møde op til mødet i Borsholm.

Der var enighed om at vi er en forholdsvis uerfaren gruppe og at emnerne der behandles, indretter sig herefter. På næste møde vil vi se på Stellarium, og bevæge os ud i rummet med fokus på jordens placering og orientering i rummet.

Stellarium er et planetarie-program, som kan bruges til at vise den aktuelle stjernehimlen. Nedenfor ses Karlsvognen som den står på sydhimlen om aftenen d. 1. oktober 2013:

Stellarium kan hentes gratis her: http://stellarium.org/

Det astronomiske ur i Bern

De sidste par udgaver af NOVANYT har bl.a. omhandlet det astronomiske ur i Prag. I denne uge medfølger et par billeder af det astronomiske ur i Bern:


Det astronomiske ur i Bern stammer fra 1530 (dvs., 120 år senere end uret i Prag), og befinder sig på tårnet Zytglogge. Ligesom uret i Prag kan man også her Solens position og Månens position. Derudover er der placeret et normalt ur over det astronomiske ur, så turisterne let kan se hvad klokken er.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s