Fra fysiske fænomener til livets mekanismer

Mathias Luidor Heltberg, som er Ph.d. stipendiat på Niels Bohr Institutet, holdt 15. august 2017 foredrag i NOVA. Her er Mathias Heltbergs sammendrag af sit foredrag:

Videnskaben har rykket på menneskers forståelse af verden og gennem kombinationer af teori og eksperimenter har vi kunnet opstille modeller for grundlæggende sammenhænge i naturen.

Mens vores forståelse af den klassiske fysik i dag har givet os mulighed for at beskrive mange fænomener og forudsige eksistensen af f.eks. nye partikler, er den grundlæggende forståelse for mekanismerne i det levende stadig yderst mangelfuld.

I dette foredrag vil jeg vise nogle af årsagerne til, hvorfor den præcise beskrivelse af det levende giver så mange udfordringer samt perspektivere til hvilke muligheder, der samtidig åbner sig gennem vores forståelse af livets grundlæggende mekanismer.

Jeg belyser nogle fysiske aspekter af det, vi betegner som liv, og introducerer hvordan man kan arbejde med den teoretiske forståelse af livets mekanismer gennem matematiske modeller.

Jeg vil komme ind på fysiske/matematiske fænomener som dynamiske systemer, entropi og oscillationer. Ved at præsentere tidligere og igangværende projekter vil jeg give et indblik i den kompleksitet og de muligheder, som den matematiske beskrivelse af det levende giver.

Mathias Heltberg på Niels Bohr Institutet

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s