Thor projektet og ASIM

Carol Anne Oxborrow, som er forsker ved DTU SPACE Institut for Rumforskning og Rumteknologi, holder foredrag for NOVA’s medlemmer tirsdag den 5. september kl. 19:30  Toldkammeret.

Her er sammendrag af Anne Oxborrows foredrag:

I september 2015 blev den danske ESA-astronaut Andreas Mogensen opsendt til Den internationale Rumstation ISS på en mission i ti dage. Som led i DTU’s forskning indenfor kæmpelyn og grænsen mellem Jordens atmosfære og rummet udførte Andreas Mogensen et eksperiment for DTU Space og optog en videofilm af tordenskyer.

På DTU Space arbejder man intenst med forberedelserne til den danske ASIM rummission, der bl.a. skal udnytte Andreas fine arbejde. ASIM står for ‘Atmosphere-Space Interactions Monitor’ og omfatter en samling instrumenter der opsendes til ISS i januar 2018. Formålet med den toårige mission er at udforske de mystiske kæmpelyn, der skyder op fra skyerne til rummet.

Kom og hør om fænomener som Alfer, Røde Féer, Blå Jets og de seneste opdagelser: Jordiske Gamma Glimt.

Carol Anne Oxborrow, som er  er fysiker og projektleder for ASIM datacentret, fortæller ikke alene om det videnskabelige grundlag for missionen; men også om de udfordringer og overraskelser, der dukker op, når man udfører en rummission.

Carol Anne Oxborrow på DTU Space

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s