Foredrag om Kvanteinternet

Tirsdag den 2. oktober 2018 kl. 19:30 besøger professor Peter Lodahl fra Niels Bohr Institutet NOVA for at fortælle om sin forskning og arbejdet hen imod kvanteinternet.

Foredraget, der er forbeholdt medlemmer af NOVA, finder sted i Toldkammeret i Helsingør.

Peter Lodahl beskriver sit planlagte foredrag således:

Kvantefysikken blev udviklet af Niels Bohr og hans samtidige som en abstrakt og svært begribelig beskrivelse af atomernes mikroskopiske verden. F.eks. kan en partikel være to steder på samme tid, og to kvantesystemer kan påvirke hinanden instantant, selvom de er vilkårligt langt adskilte.

I dag er sådanne kvantefysiske fænomener hverdag i vores forskningslaboratorier, men det fører desuden til helt nye teknologiske muligheder. Vi vil beskrive, hvordan enorme mængder data kan kodes i lyspartikler (fotoner) og give eksempler på fundamental ’kvantehardware’, såsom effektive en-foton lyskilder, der i dag er modnet til et niveau, at de kommercialiseres.

Den ultimative vision for fotonbaseret kvanteteknologi er et ’kvanteinternet’, hvor information kodes  og distribueres i optiske kvantetilstand.

-oOo-

Prof. Peter Lodahl Hy-Q Center for Hybrid Quantum Networks, Niels Bohr Institutet, Københavns Universitet: http://www.nbi.ku.dk/ansatte/?pure=da/persons/50596

Indvielse af Center for Hybrid Quantum Networks (Hy-Q): http://www.nbi.ku.dk/navnligt_navne/2018/indvielse-af-center-for-hybrid-quantum-networks-hy-q/

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s